Sursa :: firnelf from Canva
Plăcintă cu mere și fărâmă
O delicioasă plăcintă cu mere și o fărâmă fragedă, ideală pentru cafeaua de după-amiază. Este o prăjitură ușoară, plină de fructe.
Ingrediente
Frecvent
- 350 g făină albă
- 1 ks ou
- 150 g De zahar cristal
- 1 ks Praf de copt
- 150 g unt
Continut
- 1 kg Mere
- 1 Articolul Scorțișoară
- 100 g Zahăr cristalizat
Firimitură
- 150 g făină albă
- 100 g Unt
- 100 g De zahar cristal
Ultimele broșuri
Procedura
Încălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o formă de copt, pe care o ungeți cu unt.
Aluat: Într-un castron, amestecați făina cu zahărul și praful de copt. Adăugați ouăle și untul și elaborați un aluat neted.
Desfaceți adesea și introduceți în forma pregătită în partea de jos și pe părțile formei și lăsați la frigider.
Conținut: Curățăm merele, îndepărtăm semințele și le dăm pe răzătoare pentru aluat. Adăugăm scorțișoară și zahăr, amestecăm și apoi îl întindem pe aluat.
Firimitură: Amestecăm făina, untul și zahărul într-un bol până când obținem o firimitură mai grosieră. Presărăm uniform firimitura peste mere.
Coacem torta în cuptorul preîncălzit aproximativ 35-40 de minute, până când este frumos auriu. Lăsăm să se răcească și apoi putem să o servim.