Plăcintă cu mere
Delicios
Ingrediente
- 500 g Colac de Craciun
- 1 ou
- 95 zahăr cristal
- 25 g Unt topit
- 100 ml lapte
- 200 ml cremă de gătit
- 500 g Brânză de vaci degresată
- 3 gălbenuș
- 50 g zahăr de cofetărie
- 3 bucată Mere
- 1 zahăr vanilat
- 2 ro Scorțișoară
- 3 albușuri de ou
Ultimele broșuri
Procedura
Amestecă 1 ou, 1 gălbenuș, 25g de zahăr, 25g de unt, smântână și lapte. Tăiem cozonacul în bucăți mici și îl înmuiem bine în amestecul pregătit. Pregătim stratul de brânză de vaci. Două gălbenușuri cu zahăr pudră le amestecăm și adăugăm brânza de vaci. Pentru partea cu mere doar rade merele și adăugăm zahăr vanilat cu scorțișoară. Pe partea de jos a vasului de copt punem un strat de cozonac înmuiat. Adăugăm un strat de mere, utilizăm toate merele. Apoi adăugăm un strat subțire de brânză de vaci, din nou cozonac, restul de brânză de vaci și din nou cozonac. Coacem timp de 35 de minute la 160°C. Între timp, batem albușurile cu 70g de zahăr până se formează spumă. Adăugăm spuma peste cozonacul copt și lăsăm să se coacă încă 10 minute la 180°C.
Poftă bună prieteni!