PUBLICITATE

Plăcintă cu mere

Delicios

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
9
  • 500 g Colac de Craciun Adăugat la
  • 1 ou Adăugat la
  • 95 zahăr cristal Adăugat la
  • 25 g Unt topit Adăugat la
  • 100 ml lapte Adăugat la
  • 200 ml cremă de gătit Adăugat la
  • 500 g Brânză de vaci degresată Adăugat la
  • 3 gălbenuș Adăugat la
  • 50 g zahăr de cofetărie Adăugat la
  • 3 bucată Mere Adăugat la
  • 1 zahăr vanilat Adăugat la
  • 2 ro Scorțișoară Adăugat la
  • 3 albușuri de ou Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

70 min.
1. Pasul

Amestecă 1 ou, 1 gălbenuș, 25g de zahăr, 25g de unt, smântână și lapte. Tăiem cozonacul în bucăți mici și îl înmuiem bine în amestecul pregătit. Pregătim stratul de brânză de vaci. Două gălbenușuri cu zahăr pudră le amestecăm și adăugăm brânza de vaci. Pentru partea cu mere doar rade merele și adăugăm zahăr vanilat cu scorțișoară. Pe partea de jos a vasului de copt punem un strat de cozonac înmuiat. Adăugăm un strat de mere, utilizăm toate merele. Apoi adăugăm un strat subțire de brânză de vaci, din nou cozonac, restul de brânză de vaci și din nou cozonac. Coacem timp de 35 de minute la 160°C. Între timp, batem albușurile cu 70g de zahăr până se formează spumă. Adăugăm spuma peste cozonacul copt și lăsăm să se coacă încă 10 minute la 180°C.

2. Pasul

Poftă bună prieteni!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou