Prăjire de castane
Castanele prăjite sunt o necesitate pentru zilele răcoroase. Din păcate, prețul este foarte mare în magazine, așa că merită neapărat să încercați să le faceți acasă. Pentru a vă bucura de rezultatul final, trebuie să fiți atenți la cumpărare: alegeți castane de bună calitate, nedeteriorate, cu bobul mare, strălucitoare, grele, nu zbârcite și fără găuri.
Ingrediente
- 30 dkg Castan
- apă
Ultimele broșuri
Procedura
În primul rând, tăiați un X în fiecare castană. Înmuiați castanele tăiate în cruce în apă rece timp de câteva ore pentru a înmuia rezultatul final, dar și pentru a scoate la iveală orice bucățică stricată sau viermănoasă. Acestea vor rămâne la suprafața apei.
Sursa :: youtube
După ce s-au înmuiat castanele, se scurg bine, apoi se înfășoară una câte una în folie de aluminiu și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Sursa :: youtube
Se coace în cuptorul preîncălzit la 200-220 de grade până când bucățile de test sunt bune. Acest lucru va dura aproximativ o jumătate până la trei sferturi de oră, în funcție de mărimea și calitatea castanelor. Este o idee bună să le stropiți cu puțină apă din când în când, deoarece acest lucru le va face mai ușor de decojit.
Sursa :: youtube