:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/m80OBQGVkpED-cHFLSyl/3e850556638d8c1a8762b0af4b773c.jpeg)
Prăjitură cu prune - deliciul pufos care îmbină dulceața fructelor cu aroma de vanilie si scorțișoară
Prăjitura cu prune este o alegere perfectă pentru cei care adoră dulceața fructelor și combinațiile delicioase de arome. Pufoșenia aluatului este perfect completată de gustul dulce-acrișor al prunelor si de aroma subtilă de vanilie si scorțișoară.
Ingrediente
- 500 g prune fără sâmburi
- 200 g unt la temperatura camerei
- 200 g zahăr
- 4 ou
- 200 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 linguriță scorțișoară opțional
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă pentru copt, tapetând-o cu hârtie de copt. Spălați prunele, tăiați-le jumătăți și scoateți sâmburii.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/m80OBQGVkpED-cHFLSyl/2c0ec85f1b7b3a27a942fd763cabda.jpeg)
Sursa :: Youtube
Într-un bol mare, bateți untul moale împreună cu zahărul până obțineți o cremă omogenă.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/m80OBQGVkpED-cHFLSyl/ec28e662530216826860129b57721e.jpeg)
Sursa :: Youtube
Adăugați ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare. Adăugați făina, praful de copt și extractul de vanilie și amestecați bine. Dacă doriți, puteți adăuga și scorțișoară.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/m80OBQGVkpED-cHFLSyl/d831c19fac32815581702ee7b00d62.jpeg)
Sursa :: Youtube
Turnați aluatul în tava pregătită, nivelându-l cu o spatulă. Puneți prunele peste aluat, apăsând ușor pentru a le fixa în aluat.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/m80OBQGVkpED-cHFLSyl/6754822df3f7859b43fc676c464437.jpeg)
Sursa :: Youtube
Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când prăjitura este rumenită și este gata în interior (puteți verifica cu o scobitoare). Lăsați prăjitura să se răcească în tavă timp de câteva minute, apoi scoateți-o și tăiați-o în bucăți.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/m80OBQGVkpED-cHFLSyl/05d69df465502f3e4ee6edd548fc43.jpeg)
Sursa :: Youtube