Sursa :: vikif from Getty Images
Prăjitură de miez cu mere
O prăjitură cu mere care merge bine cu cafea sau ceai.
Ingrediente
- 4 bucată Mere mari
- 200 g Făină netedă
- 150 g Zahăr
- 125 g Unt
- 1 Lingura Scorțișoară
- 1 Lingura Praf de copt
- 1 bucată ou
Ultimele broșuri
Procedura
În primul rând, preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
În timp ce cuptorul se preîncălzește, se spală merele, se curăță de coajă, se scot miezurile și se taie în felii subțiri.
Se amestecă într-un castron făina, zahărul, scorțișoara și praful de copt. Dacă vă place un gust mai puternic de scorțișoară, puteți adăuga puțin mai mult. Eu așa fac și rezultatul este uimitor.
Se adaugă untul, care trebuie să fie rece, și se dă pe răzătoare. Dacă folosiți unt cald, fărâmițarea nu va fi crocantă.
Apoi se adaugă ouăle și se amestecă bine. Aluatul trebuie să aibă consistența unor firimituri.
Se așază hârtia de copt pe o tavă de copt și se întinde uniform jumătate din aluat pe ea.
Apoi se întind merele în mod egal peste aluat. Se presară cu generozitate pentru ca acestea să rămână suculente după coacere.
Se presară cu restul de crumble rămas și prăjitura poate fi coaptă în cuptorul preîncălzit. Se coace timp de aproximativ 45 de minute.
Lasă prăjitura finită să se răcească și apoi o poți tăia și servi.