PUBLICITATE

Sursa :: vikif from Getty Images

Prăjitură de miez cu mere

O prăjitură cu mere care merge bine cu cafea sau ceai.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 4 bucată Mere mari Adăugat la
  • 200 g Făină netedă Adăugat la
  • 150 g Zahăr Adăugat la
  • 125 g Unt Adăugat la
  • 1 Lingura Scorțișoară Adăugat la
  • 1 Lingura Praf de copt Adăugat la
  • 1 bucată ou Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

În primul rând, preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

2. Pasul

În timp ce cuptorul se preîncălzește, se spală merele, se curăță de coajă, se scot miezurile și se taie în felii subțiri.

3. Pasul

Se amestecă într-un castron făina, zahărul, scorțișoara și praful de copt. Dacă vă place un gust mai puternic de scorțișoară, puteți adăuga puțin mai mult. Eu așa fac și rezultatul este uimitor.

4. Pasul

Se adaugă untul, care trebuie să fie rece, și se dă pe răzătoare. Dacă folosiți unt cald, fărâmițarea nu va fi crocantă.

5. Pasul

Apoi se adaugă ouăle și se amestecă bine. Aluatul trebuie să aibă consistența unor firimituri.

6. Pasul

Se așază hârtia de copt pe o tavă de copt și se întinde uniform jumătate din aluat pe ea.

7. Pasul

Apoi se întind merele în mod egal peste aluat. Se presară cu generozitate pentru ca acestea să rămână suculente după coacere.

8. Pasul

Se presară cu restul de crumble rămas și prăjitura poate fi coaptă în cuptorul preîncălzit. Se coace timp de aproximativ 45 de minute.

9. Pasul

Lasă prăjitura finită să se răcească și apoi o poți tăia și servi.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou