Sursa :: joannawnuk from Getty Images
Pui prăjit pe miere
Rețetă pentru pui prăjit cu miere, suculent, moale și ușor dulce datorită curmalelor și mierii.
Ingrediente
- 1 Pui Carne
- 2 Linguri miere
- 2 Linguri Ulei de măsline
- Suc de lămâie
- 3 Cuișoare Usturoi
- sare și piper după gust
- 2 bucată The Onion
- 60 g De date
- 150 ml Vin alb
- Apă, după caz
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a clăti și a șterge puiul. Apoi sărați și piperați puiul și lăsați-l să se odihnească. În timp ce puiul se odihnește, preîncălziți cuptorul la 190 de grade.
Se amestecă într-un bol mierea, uleiul de măsline, sucul de lămâie și usturoiul tocat. Întindeți marinada peste pui. Nu uitați că, cu cât lăsați mai mult timp puiul în marinată, cu atât mai bine se vor combina aromele.
Puneți puiul într-o tavă de copt și presărați-l cu ceapă și curmale tocate. Adăugați vinul alb și adăugați apă dacă este necesar. Vă recomand să aveți aproximativ 2 cm de apă în tava de prăjit pentru ca puiul să nu se ardă.
Coaceți puiul timp de aproximativ o oră și jumătate, până când devine frumos auriu. În timpul coacerii, stropiți ocazional puiul cu zeama din tava de prăjit, acest lucru îi sporește aroma și previne uscarea.
Când puiul este gata, scoateți-l din cuptor și lăsați-l să se odihnească aproximativ 10 minute înainte de a-l felia. Acest lucru va ajuta puiul să-și păstreze sucul și să aibă un gust mai bun.