Sursa :: Pixabay : kakuko
Quark stollen - un clasic de Crăciun
Quark stollen este un clasic absolut de Crăciun pe care îl pregătesc cu mare pasiune în fiecare an. Am perfecționat rețeta de la an la an și am învățat câteva sfaturi și trucuri pe care aș vrea să le împărtășesc cu voi. Stollenul este incredibil de umed, aromat și se potrivește perfect cu o ceașcă fierbinte de ceai sau cafea într-o zi rece de iarnă. Nu este cea mai ușor de făcut prăjitură, dar credeți-mă, merită efortul.
Ingrediente
- 450 g făină autogresată
- 200 g zahăr
- 200 g Quark
- 125 g unt
- 1 Pachet praf de copt
- 1 ou
- 125 g stafide
- 75 g Coajă de lămâie confiată
- 75 g Coajă de portocală confiată
- 50 g Migdale tocate
- 1 Lingură de ceai Coaja rasă de lămâie
- 1 Pinch sare
- 60 g Zahăr pudră pentru presărat
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a coace stollen cu quark, mai întâi se frământă într-un castron făina, praful de copt, zahărul, quark, oul, untul moale, sarea și coaja de lămâie până se obține un aluat omogen. Este important să frământați până când aluatul are o consistență plăcută și netedă.
Se adaugă boabele de sultanină, coaja de lămâie confiată, coaja de portocală confiată și migdalele tocate. Se frământă din nou bine până când totul este bine distribuit.
Se modelează aluatul în formă de stollen. Asigurați-vă că centrul este puțin mai gros decât capetele pentru a da forma tipică a stollenului.
Se așază stollenul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 60 de minute. O bună indicație a timpului de gătire este atunci când suprafața devine frumos aurie.
Se unge stollenul fierbinte cu unt topit și se pudrează cu zahăr pudră imediat după aceea. Stollenul încă cald absoarbe mai bine untul și zahărul aderă mai bine.
Se lasă Quark Stollen să se răcească și apoi se înfășoară în folie alimentară. Se lasă să se odihnească timp de cel puțin 2 zile înainte de a fi tăiat. Stollenul are un gust mai bun cu fiecare timp de repaus, așa că coaceți-l cu câteva zile înainte de a plănui să-l mâncați.