PUBLICITATE

Sursa :: PeteerS from Getty Images

Quiche franțuzesc

Quiche este un tort tradițional francez, popular în special în regiunea Alsacia. Această rețetă este pentru o versiune tipică cu umplutură de carne și o umplutură bogată de ouă și frișcă. Este o opțiune delicată pentru brunch sau pentru o cină ușoară.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6

Corp

  • 200 g făină albă Adăugat la
  • 100 g Unt Adăugat la
  • 1 bucată ou mare Adăugat la
  • 2 ro De apă rece Adăugat la

Conținut

  • 200 g Slănină Adăugat la
  • 150 g Emental ras Adăugat la
  • 4 bucată De ouă mari Adăugat la
  • 200 ml frișcă lichidă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Mai întâi pregătiți corpul plăcintei. Într-un castron, amestecați făina cu untul tăiat cuburi și un pic de sare. Lucrați repede pentru a obține un amestec sfărâmicios.

2. Pasul

Adăugați oul și apa rece și amestecați rapid până la aluatul neted. Înfașurați aluatul în folie de plastic și lăsați-l să se odihnească cel puțin o jumătate de oră la frigider.

3. Pasul

Între timp, pregătiți umplutura. Tăiați baconul în cuburi și prăjiți-l în tigaie până când este bine prăjit. Poate fi și ușor crocant.

4. Pasul

Într-un castron mare, amestecați ouăle, smântâna, emmentalerul ras, sarea și piperul până devine neted.

5. Pasul

Întindeți aluatul la o grosime de aproximativ 5 mm și apoi presați-l în forma de quiche. Înțepați aluatul cu o furculiță în câteva locuri.

6. Pasul

Pe drum întindeți bacon prăjit și apoi turnați amestecul de ouă și smântână. Coaceți tarta în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius aproximativ 30 de minute, până când partea de sus începe să fie frumos aurită.

7. Pasul

Lăsați quiche-ul să se odihnească cel puțin 10 minute înainte de a-l tăia și a-l servi.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou