Sursa :: PeteerS from Getty Images
Quiche franțuzesc
Quiche este un tort tradițional francez, popular în special în regiunea Alsacia. Această rețetă este pentru o versiune tipică cu umplutură de carne și o umplutură bogată de ouă și frișcă. Este o opțiune delicată pentru brunch sau pentru o cină ușoară.
Ingrediente
Corp
- 200 g făină albă
- 100 g Unt
- 1 bucată ou mare
- 2 ro De apă rece
Conținut
- 200 g Slănină
- 150 g Emental ras
- 4 bucată De ouă mari
- 200 ml frișcă lichidă
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi pregătiți corpul plăcintei. Într-un castron, amestecați făina cu untul tăiat cuburi și un pic de sare. Lucrați repede pentru a obține un amestec sfărâmicios.
Adăugați oul și apa rece și amestecați rapid până la aluatul neted. Înfașurați aluatul în folie de plastic și lăsați-l să se odihnească cel puțin o jumătate de oră la frigider.
Între timp, pregătiți umplutura. Tăiați baconul în cuburi și prăjiți-l în tigaie până când este bine prăjit. Poate fi și ușor crocant.
Într-un castron mare, amestecați ouăle, smântâna, emmentalerul ras, sarea și piperul până devine neted.
Întindeți aluatul la o grosime de aproximativ 5 mm și apoi presați-l în forma de quiche. Înțepați aluatul cu o furculiță în câteva locuri.
Pe drum întindeți bacon prăjit și apoi turnați amestecul de ouă și smântână. Coaceți tarta în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius aproximativ 30 de minute, până când partea de sus începe să fie frumos aurită.
Lăsați quiche-ul să se odihnească cel puțin 10 minute înainte de a-l tăia și a-l servi.