Sursa :: canva
Ravioli de casă
O adevărată rețetă italiană de ravioli pe care o puteți face acasă. Cu procedura detaliată și sfaturi utile, oricine are garanția că o va face cu succes.
Ingrediente
Pentru paste:
- 400 g făină
- 4 ou
Pentru umplutură:
- 200 g Brânză Ricotta
- 100 g parmezan ras
- 1 ou
- Sare, piper negru proaspăt măcinat după gust
Pentru sos:
- 4 gerezd usturoi
- 1 conserve alimentare Roșii tocate
- Sare, piper negru proaspăt măcinat și busuioc după gust
Ultimele broșuri
Procedura
Se amestecă făina și oul într-un castron mare. Este important să lucrați bine aluatul, amestecând cu mâinile până la omogenizare. Apoi se lasă să se odihnească cel puțin o jumătate de oră.
În timp ce aluatul se odihnește, se pregătește umplutura. Într-un bol, se amestecă brânza ricotta, parmezanul ras, oul și se condimentează cu sare și piper după gust.
Când aluatul s-a odihnit, se scoate și se întinde până se obține un strat subțire. Folosiți o freză mare pentru prăjituri pentru a-l tăia în cercuri.
Se pune o parte din umplutură în centrul fiecărui cerc, apoi se îndoaie patiseria în jumătate și se presează marginile împreună. Dacă nu se închide bine, puteți unge marginile aluatului cu puțină apă pentru a le ajuta să se lipească.
La final, într-o tigaie mare, se rumenește usturoiul, apoi se adaugă roșiile tăiate, se condimentează cu sare, piper și busuioc.
Se fierb ravioli în apă cu sare și se toarnă sosul peste ei.