Sursa :: from_my_point_of_view for iStockPhotos
Rețetă de sos de cremă de ciuperci
Cunosc această rețetă din copilărie, când bunica mea făcea un sos cremos de ciuperci pe care îl adoram cu toții. De atunci, am folosit rețeta ei ca armă secretă pentru o mâncare rapidă, ușoară și delicioasă, care merge întotdeauna bine. Fie că este servit peste paste, carne sau legume, acest sos cremos de ciuperci este întotdeauna un succes.
Ingrediente
- 500 g Ciuperci proaspete
- 2 ceapă
- 2 tocat căței de usturoi
- 200 ml Cremă
- 50 ml vin alb
- sare și piper după gust
- 2 Lingură ulei de măsline
- 1 Linguriță oregano
- 1 Linguriță Cimbru
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a pregăti sosul cremos de ciuperci, mai întâi curățați ciupercile, dar nu le spălați. În caz contrar, acestea vor absorbi apă și acest lucru va afecta consistența sosului. Apoi se taie în felii subțiri.
Se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul. Acest lucru merită efortul, deoarece acestea conferă sosului o complexitate de aromă mai profundă.
Acum încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare și sotați ceapa și usturoiul până devin translucide. Aveți grijă să nu se rumenească prea mult, altfel vor deveni amare.
Adăugați ciupercile tăiate felii și prăjiți-le timp de aproximativ 5-7 minute, până când se rumenesc ușor și apa lor a fost eliberată și evaporată. Adăugați un vârf de cuțit de sare în această etapă, deoarece ajută la extragerea apei din ciuperci.
Acum se toarnă vinul alb și se lasă să scadă câteva minute. Vinul conferă sosului o aciditate fină și o anumită profunzime.
Se adaugă apoi smântâna, oregano și cimbru și se fierbe la foc mic timp de 10-15 minute.
La final, sosul de ciuperci și smântână trebuie să fie ușor condimentat cu sare și piper. Aveți grijă cu sarea, deoarece sosul va crește în conținut de sare în timpul gătitului.