Sursa :: FB: Retro sütik és ételek
Rețeta pentru Plăcintă cu Cartofi
O plăcintă delicioasă cu cartofi, perfectă pentru prânz sau cină.
Ingrediente
- 500 g cartof
- 400 g făină de grâu
- 20 g drojdie proaspătă
- 1 linguriță Sare
- 1 vârf de cuțit zahăr
- 1⁄2 dl lapte
Ultimele broșuri
Procedura
Putem pregăti aluatul amestecând făina, drojdia, sarea și zahărul, apoi adăugăm laptele cald și cartofii fierți, pasatați.
După o lungă frământare, lăsăm aluatul să crească aproximativ o oră într-un loc cald, până se dublează.
Aluatul ridicat îl sfârșim în bucăți aproximativ cât un palmier, apoi formăm o bilă din fiecare și o lăsăm să se odihnească încă 15 minute.
Încălzim ulei într-o tigaie, apoi prăjim găluștele de aluat într-un ulei de aproximativ 180 de grade, pe ambele părți, până devin aurii. Începem cu partea de sus, apoi le întoarcem.
Acoperim gogoșile fierbinți cu prosoape de hârtie pentru a absorbi uleiul în exces. Le servim după gust cu ulei de usturoi, smântână, brânză sau diverse toppinguri.