PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: freestocks-photos

Rețetă pentru vinul alb mulat

Am făcut această rețetă de vin fiert alb pentru familia mea pentru prima dată într-o seară rece de iarnă. În fiecare an, în perioada sărbătorilor, a devenit o tradiție să facem acest vin fiert special pentru cei dragi. Are o aromă unică și răcoritoare, care cu siguranță vă va încânta palatul.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 1 Sticlă Vin alb de calitate superioară (recomand un Reisling sau Gewürztraminer dulce) Adăugat la
  • 2 Mere Adăugat la
  • 1 tăiat portocaliu Adăugat la
  • 2 Baruri Scorțișoară Adăugat la
  • 5 întreg Cuișoare Adăugat la
  • 4 Păstăi de cardamom Adăugat la
  • 1 Anason stelar Adăugat la
  • 4 Lingură de masă Zahăr (sau după gust) Adăugat la
  • 1 feliate păstaie de vanilie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

20 min.
1. Pasul

Pentru a pregăti vinul alb fiert, se ia o oală mare și se adaugă mărul tăiat cubulețe, feliile de portocale, bețișoarele de scorțișoară, cuișoarele, cardamomul, anasonul stelat și păstaia de vanilie tăiată felii. Am constatat că fructele și condimentele împreună creează o armonie perfectă de gust și aromă.

2. Pasul

Se adaugă zahărul și se toarnă vinul în oală. Calitatea vinului este crucială, deoarece un vin bun face cu siguranță diferența.

3. Pasul

Puneți cratița pe plită și încălziți conținutul la foc mediu. Aveți grijă ca vinul să nu ajungă la fierbere, altfel alcoolul se va evapora. Trucul este să încălziți amestecul încet și ușor.

4. Pasul

Lăsați vinul fiert să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute. Acest lucru permite ca aromele să se dezvolte pe deplin.

5. Pasul

Vinul fiert este acum gata de servire. Strecurați amestecul înainte de servire pentru a scăpa de condimente și fructe.

6. Pasul

Acum umpleți paharele de vin fiert și bucurați-vă de încălzitorul și deliciosul vin fiert alb!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou