Sursa :: Cindy von Pixabay
Rețetă vegetariană de brânză și supă de praz cu sparanghel
Supa vegetariană de brânză și praz este populară atât pentru vegetarieni, cât și pentru cei care mănâncă carne. Este foarte călduroasă în zilele reci și este minunat de sățioasă.
Ingrediente
- 2 Porii
- 120 g Sparanghel
- 1 Tablespoon unt
- 150 g Brânză topită (vegetariană)
- 900 ml bulion de legume
- 200 ml frișcă bătută
- sare și piper după gust
- 1 Pinch nucșoară
- Pâine proaspătă pentru a servi
Ultimele broșuri
Procedura
Îndepărtați pielea și partea lemnoasă mai tare a sparanghelului. În cazul sparanghelului proaspăt, este suficient să îndepărtați 2-3 cm. Fierbeți sparanghelul în apă cu sare timp de aproximativ 12 minute.
Se curăță și se spală bine prazul. Apoi se taie în bucăți rotunde. Se încălzește untul într-o tigaie mare și se prăjește prazul până când devine translucid și moale. Acest lucru va dura aproximativ 10 minute la foc mediu.
Adăugați stocul de legume și fierbeți supa timp de aproximativ 10 minute. Apoi se asezonează amestecul cu sare și piper și se adaugă brânza topită. Se amestecă până când brânza s-a topit complet. Acum adăugați smântâna și sparanghelul fiert. Aduceți din nou amestecul la fierbere și asezonați după gust cu nucșoară, sare și piper. Se pasează întregul amestec cu un blender de mână.
Pâinea proaspătă este perfectă pentru servire. Supa vegetariană cremoasă de brânză și praz are o textură minunată.