PUBLICITATE

Sursa :: Gianluca_Dii from Getty Images

Risotto de dovlecei cu parmezan

Delicios risotto de dovlecei cu parmezan. Rețeta este simplă, dar necesită puțin timp și răbdare în gătit. Rezultatul, însă, merită.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 300 g Orez arborio Adăugat la
  • 1 bucată dovlecei Adăugat la
  • 1 bucată The Onion Adăugat la
  • 2 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 1 l Bulion de legume Adăugat la
  • 200 ml vin alb Adăugat la
  • 50 g Unt Adăugat la
  • 100 g brânză parmezan Adăugat la
  • Sare, piper negru Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Mai întâi, se toacă mărunt ceapa și se prăjește într-o tigaie cu puțin ulei de măsline.

2. Pasul

Se adaugă usturoiul zdrobit și se mai prăjește câteva minute.

3. Pasul

Adăugați orezul în tigaie și lăsați-l să se gătească până când devine auriu, apoi stropiți-l treptat cu bulionul. Iată o regulă importantă pentru prepararea risotto-ului - adăugați întotdeauna doar atât de mult bulion cât să acopere orezul și lăsați-l până când acesta este absorbit.

4. Pasul

Între timp, radeți dovlecelul și parmezanul.

5. Pasul

Când orezul este aproape gata, se adaugă dovlecelul ras.

6. Pasul

După ce orezul este complet fiert (trebuie să rămână puțin al dente), se adaugă untul și parmezanul ras. În acest moment nu l-aș mai găti, ci doar l-aș amesteca și l-aș lăsa pe foc. Acesta este propriul meu truc pentru un risotto perfect - parmezanul și untul trebuie adăugate doar la sfârșit pentru a-și păstra aroma și cremozitatea inconfundabilă.

7. Pasul

La final, se asezonează risotto-ul cu sare și piper.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou