Sursa :: Gianluca_Dii from Getty Images
Risotto de dovlecei cu parmezan
Delicios risotto de dovlecei cu parmezan. Rețeta este simplă, dar necesită puțin timp și răbdare în gătit. Rezultatul, însă, merită.
Ingrediente
- 300 g Orez arborio
- 1 bucată dovlecei
- 1 bucată The Onion
- 2 cuișoare Usturoi
- 1 l Bulion de legume
- 200 ml vin alb
- 50 g Unt
- 100 g brânză parmezan
- Sare, piper negru
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, se toacă mărunt ceapa și se prăjește într-o tigaie cu puțin ulei de măsline.
Se adaugă usturoiul zdrobit și se mai prăjește câteva minute.
Adăugați orezul în tigaie și lăsați-l să se gătească până când devine auriu, apoi stropiți-l treptat cu bulionul. Iată o regulă importantă pentru prepararea risotto-ului - adăugați întotdeauna doar atât de mult bulion cât să acopere orezul și lăsați-l până când acesta este absorbit.
Între timp, radeți dovlecelul și parmezanul.
Când orezul este aproape gata, se adaugă dovlecelul ras.
După ce orezul este complet fiert (trebuie să rămână puțin al dente), se adaugă untul și parmezanul ras. În acest moment nu l-aș mai găti, ci doar l-aș amesteca și l-aș lăsa pe foc. Acesta este propriul meu truc pentru un risotto perfect - parmezanul și untul trebuie adăugate doar la sfârșit pentru a-și păstra aroma și cremozitatea inconfundabilă.
La final, se asezonează risotto-ul cu sare și piper.