PUBLICITATE

Sursa :: sumbul from Getty Images Signature

Risotto italian cu roșii uscate la soare

Risotto italian gustos cu roșii uscate la soare care are gust de restaurant.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 2 căni Orez arborio Adăugat la
  • 1 bucată The Onion Adăugat la
  • 2 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 13 căni Roșii uscate în ulei Adăugat la
  • 4 căni Bulion de legume Adăugat la
  • 1 ceașcă Vin alb (opțional) Adăugat la
  • 2 ro Unt Adăugat la
  • 12 căni Brânză parmezan rasă Adăugat la
  • Sare și piper negru după gust Adăugat la
  • Busuioc proaspăt pentru garnitură Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Începeți prin a pregăti toate ingredientele. Cel mai bine este să spălați bine mai întâi orezul arborio pentru a îndepărta excesul de amidon și pentru a preveni ca risotto-ul să devină lipicios. Apoi, este important ca bulionul să fie fierbinte și pregătit (ideal ar fi lângă aragaz), deoarece adăugarea bulionului rece ar încetini procesul de gătire și ar putea afecta textura finală a risotto-ului.

2. Pasul

Se toacă mărunt ceapa și se trece usturoiul prin presă. Tăiați roșiile uscate la soare în bucăți mai mici. Se topește untul într-o tigaie și se adaugă ceapa, usturoiul și roșiile uscate la soare. Se sotează până când ceapa devine sticloasă.

3. Pasul

Se adaugă orezul și se amestecă pentru a se combina bine cu amestecul din tigaie. Apoi se adaugă vinul alb (dacă se folosește) și se lasă să fiarbă până când se evaporă aproape complet. Apoi începeți să adăugați treptat bulionul, cât să acopere orezul. Continuați să adăugați bulion și să amestecați până când orezul este fiert.

4. Pasul

La final, se adaugă parmezanul ras, se amestecă și se condimentează ușor cu sare și piper.

5. Pasul

Cei care doresc pot orna farfuria cu busuioc proaspăt.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou