Sursa :: sumbul from Getty Images Signature
Risotto italian cu roșii uscate la soare
Risotto italian gustos cu roșii uscate la soare care are gust de restaurant.
Ingrediente
- 2 căni Orez arborio
- 1 bucată The Onion
- 2 cuișoare Usturoi
- 1⁄3 căni Roșii uscate în ulei
- 4 căni Bulion de legume
- 1 ceașcă Vin alb (opțional)
- 2 ro Unt
- 1⁄2 căni Brânză parmezan rasă
- Sare și piper negru după gust
- Busuioc proaspăt pentru garnitură
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a pregăti toate ingredientele. Cel mai bine este să spălați bine mai întâi orezul arborio pentru a îndepărta excesul de amidon și pentru a preveni ca risotto-ul să devină lipicios. Apoi, este important ca bulionul să fie fierbinte și pregătit (ideal ar fi lângă aragaz), deoarece adăugarea bulionului rece ar încetini procesul de gătire și ar putea afecta textura finală a risotto-ului.
Se toacă mărunt ceapa și se trece usturoiul prin presă. Tăiați roșiile uscate la soare în bucăți mai mici. Se topește untul într-o tigaie și se adaugă ceapa, usturoiul și roșiile uscate la soare. Se sotează până când ceapa devine sticloasă.
Se adaugă orezul și se amestecă pentru a se combina bine cu amestecul din tigaie. Apoi se adaugă vinul alb (dacă se folosește) și se lasă să fiarbă până când se evaporă aproape complet. Apoi începeți să adăugați treptat bulionul, cât să acopere orezul. Continuați să adăugați bulion și să amestecați până când orezul este fiert.
La final, se adaugă parmezanul ras, se amestecă și se condimentează ușor cu sare și piper.
Cei care doresc pot orna farfuria cu busuioc proaspăt.