Sursa :: Olga Mazyarkina for iStockPhotos
Risotto vegetarian de radicchio
Un delicios risotto italian de radicchio pe care îmi place să-l fac mereu și mereu. Combinația de radicchio savuros și risotto cremos este neprețuit de delicioasă. Este o rețetă rapidă și ușoară care poate fi făcută și în timpul săptămânii, risotto este suculent și fraged, iar radicchio îi dă o culoare minunată.
Ingrediente
- 320 g Orez pentru risotto (Arborio sau Vialone Nano)
- 1 mic radicchio
- 1 ceapă
- 100 ml vin alb sec
- 11⁄2 l bulion de legume
- 80 g parmezan
- 30 g unt
- ulei de măsline
- sare și piper
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a pregăti risotto cu radicchio, curățați radicchio și tăiați-l în fâșii subțiri. Păstrați câteva fâșii pentru decorare.
Se încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie mare. Adăugați apoi ceapa tocată mărunt și sotați-o până devine translucidă. În această etapă, vă recomand să nu mențineți focul prea mare pentru a nu arde ceapa.
Adăugați orezul pentru risotto și amestecați constant până când orezul devine ușor translucid. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ două minute.
Se toarnă vinul și se lasă să se absoarbă complet. Gătitul cu vin conferă risotto-ului o minunată profunzime de aromă.
Acum luați radicchio tăiat în fâșii și aruncați-l în orez. Adăugați apoi o lingură de bulion de legume fierbinte și amestecați până când orezul a absorbit complet lichidul. Aici este nevoie de răbdare: așteptați întotdeauna până când bulionul este aproape complet absorbit înainte de a adăuga următoarea lingură.
Se adaugă treptat tot bulionul și se fierbe orezul la foc mediu, amestecând constant. În general, orezul trebuie să fie fiert după 15-20 de minute. Cu toate acestea, acest lucru depinde de soiul specific, așa că încercați în continuare!
Când orezul este fiert, se ia tigaia de pe foc. Se adaugă untul și parmezanul ras și se amestecă totul bine. Aceste ingrediente finale dau risotto-ului cremozitatea sa tipică.
Se asezonează risotto de radiccio italian cu sare și piper și se lasă să se odihnească câteva minute cu capacul închis.
Serviți risotto-ul de radicchio perfect gătit cu fâșiile de radicchio rezervate și cu puțin mai mult parmezan, dacă doriți. Poftă bună!