Sursa :: canva
Salam de ciocolată
Prăjitură super rapidă, ușoară și foarte gustoasă.
Ingrediente
- 40 dkg Biscuiți tocați
- 15 dkg zahăr de cofetărie
- 5 dkg Pudră de cacao
- 20 dkg margarină
- 2 dl Rom
- 1 pachet zahăr vanilat
- 10 dkg stafide
Ultimele broșuri
Procedura
Cea mai importantă parte a preparării este să topești margarina și să adaugi zahărul pudră, pudra de cacao, romul și zahărul vanilat. Se încălzesc bine. **Sugestie:** nu folosiți prea multă margarină, pentru că pasta poate deveni prea grasă.
Se adaugă amestecul de margarină și stafidele la biscuiții zdrobiți și se frământă bine. **Sugestie:** dacă vi se pare că amestecul este prea uscat, măriți cantitatea de rom.
Formați un cilindru cu ajutorul roții de aluat și înfășurați-l în folie de aluminiu **Adition:** dacă nu aveți acasă folie de aluminiu, puteți folosi și hârtie de copt.
Se pune la frigider și se lasă să se odihnească timp de cel puțin 2 ore.
Se taie salamul de ciocolată preparat în felii înainte de servire. **Sugestie:** Cuțitele de tort acoperite cu gheață sunt mai ușor de tăiat și feliile nu se lipesc atât de mult de lama cuțitului.