PUBLICITATE

Sursa :: canva

Salam de ciocolată

Prăjitură super rapidă, ușoară și foarte gustoasă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 40 dkg Biscuiți tocați Adăugat la
  • 15 dkg zahăr de cofetărie Adăugat la
  • 5 dkg Pudră de cacao Adăugat la
  • 20 dkg margarină Adăugat la
  • 2 dl Rom Adăugat la
  • 1 pachet zahăr vanilat Adăugat la
  • 10 dkg stafide Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Cea mai importantă parte a preparării este să topești margarina și să adaugi zahărul pudră, pudra de cacao, romul și zahărul vanilat. Se încălzesc bine. **Sugestie:** nu folosiți prea multă margarină, pentru că pasta poate deveni prea grasă.

2. Pasul

Se adaugă amestecul de margarină și stafidele la biscuiții zdrobiți și se frământă bine. **Sugestie:** dacă vi se pare că amestecul este prea uscat, măriți cantitatea de rom.

3. Pasul

Formați un cilindru cu ajutorul roții de aluat și înfășurați-l în folie de aluminiu **Adition:** dacă nu aveți acasă folie de aluminiu, puteți folosi și hârtie de copt.

4. Pasul

Se pune la frigider și se lasă să se odihnească timp de cel puțin 2 ore.

5. Pasul

Se taie salamul de ciocolată preparat în felii înainte de servire. **Sugestie:** Cuțitele de tort acoperite cu gheață sunt mai ușor de tăiat și feliile nu se lipesc atât de mult de lama cuțitului.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou