Sursa :: Dar1930 from Getty Images
Salată de țelină cu pere
Sunt un mare fan al țelinei de rădăcină - are o aromă unică, ușor picantă, care adaugă caracter la multe feluri de mâncare diferite. Îmi place cel mai mult crud, în salate - este crocant și răcoritor. În cazul meu, această rețetă este specială pentru că o asociez cu toamna, când țelina și perele sunt în cea mai frumoasă formă. Perele de aici adaugă o dulceață delicată care se îmbină bine cu celelalte ingrediente. Recomand cu siguranță această rețetă pentru toate anotimpurile!
Ingrediente
- 1 buc țelină de mărime medie
- 2 buc Perele coapte
- suc de lămâie
- 3 linguri Uleiuri de măsline
- sare și piper după gust
- 1⁄2 pachet Pătrunjel
- 1 o mână de Nuci
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, spălați și curățați țelina de coajă. Apoi tăiați-l în felii subțiri și apoi în batoane sau cuburi. Folosind o răzătoare specială sau un robot de bucătărie, puteți obține un rezultat și mai bun și puteți reduce timpul de preparare.
Se spală, se decojesc și se taie perele în felii subțiri. Vă recomand să folosiți pentru aceasta un ascuțitor de legume, dacă aveți unul. Tratați-le cu zeamă de lămâie pentru a preveni înnegrirea lor.
Se spală pătrunjelul, se usucă și se toacă mărunt.
Se prăjesc nucile într-o tigaie uscată, se lasă să se răcească și apoi se toacă grosier.
Acum este momentul să amestecați toate ingredientele. Puneți țelina, perele, pătrunjelul tocat și nucile într-un bol.
Se stropește totul cu ulei de măsline, se asezonează cu sare și piper după gust și se amestecă ușor.
Salata are cel mai bun gust la aproximativ 30 de minute de la preparare, când toate ingredientele s-au contopit. Totuși, recomand să o serviți imediat după preparare, când țelina și perele sunt încă crocante.