Sursa :: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Salată rece de conopidă rece
Această salată rece de conopidă este perfectă ca garnitură pentru mâncăruri de carne.
Ingrediente
- 1 ks conopidă
- 1 ks Ardei roșu
- 1 ks The Onion
- 3 cuișoare Usturoi
- 4 ro Ulei de măsline
- 2 ro Oțet de cidru de mere
- 1 ro miere
- 1 ro Muștar
- sare
- Piper negru
Ultimele broșuri
Procedura
Se curăță conopida și se taie în buchețele mai mici. Se pune apoi în apă clocotită cu sare și se fierbe aproximativ 5 minute pentru a se menține crocantă.
Se curăță ardeii și ceapa și se taie în bucăți mai mici. Curățați și zdrobiți usturoiul.
Într-un castron mare, se amestecă legumele tocate, mai întâi conopida, apoi ardeii și ceapa.
Într-un castron mai mic, preparați dressingul cu restul ingredientelor - ulei de măsline, oțet de mere, sare, piper, miere și muștar. Amestecați totul bine.
Se toarnă vinegreta peste legumele din castronul mare și se amestecă bine, astfel încât vinegreta să acopere toate legumele.
Se lasă salata finită să stea în frigider cel puțin o oră pentru a lăsa aromele să se amestece. Serviți salata rece.