Sursa :: Pixabay : RitaE
Schupfnudeln cu Sauerkraut Gătit la domiciliu
Schupfnudeln cu varză murată este un adevărat fel de mâncare care te face să te simți bine și îmi amintește întotdeauna de mâncărurile consistente ale bunicii mele din bucătăria tradițională germană. Combinația dintre Schupfnudeln-ul consistent și gustul acrișor al varzei crează un preparat ceresc. Am gătit această rețetă de atât de multe ori încât chiar am o mulțime de trucuri și sfaturi de împărtășit și sper să vă placă la fel de mult ca și nouă, în familia noastră.
Ingrediente
- 500 g Schupfnudeln (proaspete sau precoapte)
- 500 g varză murată
- 200 g Cuburi de slănină
- 2 ceapă
- 2 căței de usturoi
- Sare, piper
- 1 Linguriță Caraway
- 2 Tablespoon Untură (sau ulei)
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru rețeta de Schupfnudeln cu varză murată, mai întâi se curăță și se taie în cubulețe ceapa și cățeii de usturoi. Un mic sfat de la mine: dacă înmuiați ceapa în apă rece înainte de a o tăia, ochii vă vor lăcrima mai puțin.
Se încălzește untura într-o tigaie mare și se prăjesc cubulețele de șuncă până devin crocante. Cu experiență, știu că o tigaie bună din fontă poate face diferența aici.
Adăugați acum ceapa și usturoiul tocate și lăsați-le să se rumenească ușor. Aveți grijă să nu se ardă, altfel felul de mâncare va căpăta o notă amară.
Se adaugă varza și semințele de chimen și se amestecă totul bine. În mod tradițional, varza murată nu se clătește pentru a obține întreaga savoare, dar dacă vă place un pic mai blândă, o puteți clăti într-o sită.
La final, se pliază Schupfnudeln în vasul de Schupfnudeln cu varză și se prăjește până se rumenește ușor. La final, se asezonează cu sare și piper.