Sursa :: goytex by Adobe Stock
"Schwarzsauer" tradițional după rețeta bunicii
Această rețetă autentică de acru negru vine de acasă, din nordul Germaniei, unde este încă foarte populară. În copilărie, întotdeauna mi-a plăcut să o privesc pe bunica mea în bucătărie preparând acest bulion de carne bogat și savuros. Carnea de porc este gătită cu mirodenii și servită într-un sos cu sânge. O aromă de neuitat care îmi amintește întotdeauna de duminicile petrecute în casa bunicii.
Ingrediente
- 1 kg Cap de porc sau burtă de porc
- 3 mare ceapă
- 4 frunze de dafin
- 6 Fructe de ienupăr
- 1 Tablespoon sare
- 20 Boabe de piper
- 250 ml Sânge (sânge de porc)
- 4 Tablespoon oțet
- 2 Tablespoon făină
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a prepara rețeta clasică de acru negru din Germania de Nord, puneți carnea într-o cratiță mare și acoperiți-o cu apă. Adăugați 2 cepe tăiate felii, frunzele de dafin, boabele de ienupăr, sarea și boabele de piper. Gătiți acest lucru la foc mediu timp de aproximativ 2 ore, până când carnea este fragedă și ușor de tranșat. O parte importantă a acestui pas este să gătiți carnea încet, astfel încât condimentele să poată pătrunde pe deplin.
Scoateți carnea din bulion și tăiați-o în bucăți mici. Aveți grijă, va fi foarte fierbinte! Dați deoparte bulionul.
Într-o cratiță separată, se încălzește sângele încet, dar nu-l lăsați să fiarbă - altfel sângele se va închega și sosul va deveni cocoloșit. Adăugați 2 linguri de oțet și amestecați constant, astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Puțină răbdare este cheia succesului aici.
Se amestecă făina într-o cantitate mică de bulion până se omogenizează și apoi se adaugă în sângele încins. Acum adăugați carnea și restul de bulion și fierbeți la foc mic timp de aproximativ 30 de minute.
În timp ce se fierbe acru negru, se prăjește restul de ceapă într-o tigaie până se caramelizează. Aceasta adaugă un plus de savoare mâncării!
Se aromatizează acritura neagră tradițională și se condimentează cu sare și piper, după caz. Se adaugă ceapa caramelizată și se servește fierbinte.