PUBLICITATE

Sursa :: Einladung_zum_Essen via Pixabay

Se prepară chutney de pere

Chutney-ul de pere este un adevărat punct culminant în bucătăria mea de toamnă. La sfârșitul sezonului perelor, am încercat chutney-ul și am fost absolut încântată de gustul dulce-acrișor, care merge foarte bine cu brânză și pâine. De atunci, îl fac în fiecare an și nu mă pot lipsi de el!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 1 kg Pere coapte Adăugat la
  • 2 ceapă Adăugat la
  • 2 căței de usturoi Adăugat la
  • 100 g zahăr Adăugat la
  • 100 ml Oțet de vin alb Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai sare Adăugat la
  • 2 Lingură de ceai pudră de curry Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai Scorțișoară Adăugat la
  • 12 Lingură de ceai Cuișoare Adăugat la
  • 100 g stafide Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Pentru a prepara rețeta de chutney de pere, mai întâi se decojesc perele, ceapa și cățeii de usturoi și se taie în cubulețe mici. Vă recomand să nu tăiați perele prea mici, deoarece se vor desface în timpul gătitului.

2. Pasul

Apoi, într-o cratiță mare, se caramelizează zahărul la foc mediu. De îndată ce capătă o culoare maro-aurie, puteți deglașa cu oțetul de vin alb.

3. Pasul

Apoi, adăugați perele, ceapa și usturoiul. Se amestecă bine și se lasă să fiarbă puțin.

4. Pasul

Între timp, amestecați sarea, pudra de curry, scorțișoara și cuișoarele într-un bol mic. Apoi adăugați amestecul de condimente la pere și amestecați bine.

5. Pasul

La final, se adaugă boabele de sultanină și se lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 30-45 de minute. Se amestecă în mod regulat pentru ca nimic să nu se ardă. Chutney-ul trebuie să aibă o consistență groasă.

6. Pasul

Apoi, umpleți chutney-ul de pere încă fierbinte în borcane sterilizate și închideți-le bine.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou