Sursa :: Einladung_zum_Essen via Pixabay
Se prepară chutney de pere
Chutney-ul de pere este un adevărat punct culminant în bucătăria mea de toamnă. La sfârșitul sezonului perelor, am încercat chutney-ul și am fost absolut încântată de gustul dulce-acrișor, care merge foarte bine cu brânză și pâine. De atunci, îl fac în fiecare an și nu mă pot lipsi de el!
Ingrediente
- 1 kg Pere coapte
- 2 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 100 g zahăr
- 100 ml Oțet de vin alb
- 1 Lingură de ceai sare
- 2 Lingură de ceai pudră de curry
- 1 Lingură de ceai Scorțișoară
- 1⁄2 Lingură de ceai Cuișoare
- 100 g stafide
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a prepara rețeta de chutney de pere, mai întâi se decojesc perele, ceapa și cățeii de usturoi și se taie în cubulețe mici. Vă recomand să nu tăiați perele prea mici, deoarece se vor desface în timpul gătitului.
Apoi, într-o cratiță mare, se caramelizează zahărul la foc mediu. De îndată ce capătă o culoare maro-aurie, puteți deglașa cu oțetul de vin alb.
Apoi, adăugați perele, ceapa și usturoiul. Se amestecă bine și se lasă să fiarbă puțin.
Între timp, amestecați sarea, pudra de curry, scorțișoara și cuișoarele într-un bol mic. Apoi adăugați amestecul de condimente la pere și amestecați bine.
La final, se adaugă boabele de sultanină și se lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 30-45 de minute. Se amestecă în mod regulat pentru ca nimic să nu se ardă. Chutney-ul trebuie să aibă o consistență groasă.
Apoi, umpleți chutney-ul de pere încă fierbinte în borcane sterilizate și închideți-le bine.