PUBLICITATE

Sursa :: Africa Images from Canva

Sfeclă roșie prăjită

Sfecla roșie prăjită este excelentă ca garnitură la o masă principală.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 4 bucată Sfeclă de mărime medie Adăugat la
  • 3 Linguri Ulei de măsline Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 200 grade C.

2. Pasul

Spălați și decojiți bine sfecla.

3. Pasul

Se taie sfecla roșie în bucăți de aproximativ 2 cm.

4. Pasul

Se așază bucățile de sfeclă pe o tavă de copt, se stropesc cu ulei de măsline și se amestecă bine, astfel încât sfecla să fie acoperită uniform cu ulei. Vă recomand să folosiți hârtie de copt pentru ca sfecla să nu se ardă pe foaia de copt și să se desprindă ușor.

5. Pasul

Se adaugă sare și piper după gust.

6. Pasul

Se prăjește în cuptorul preîncălzit timp de 30-40 de minute, până când sfecla este moale și aurie. Este o idee bună să amestecați sfecla din când în când în timpul coacerii, pentru ca aceasta să se gătească uniform.

7. Pasul

Se servesc încă calde ca garnitură.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou