Sursa :: Africa Images from Canva
Sfeclă roșie prăjită
Sfecla roșie prăjită este excelentă ca garnitură la o masă principală.
Ingrediente
- 4 bucată Sfeclă de mărime medie
- 3 Linguri Ulei de măsline
- sare și piper
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 200 grade C.
Spălați și decojiți bine sfecla.
Se taie sfecla roșie în bucăți de aproximativ 2 cm.
Se așază bucățile de sfeclă pe o tavă de copt, se stropesc cu ulei de măsline și se amestecă bine, astfel încât sfecla să fie acoperită uniform cu ulei. Vă recomand să folosiți hârtie de copt pentru ca sfecla să nu se ardă pe foaia de copt și să se desprindă ușor.
Se adaugă sare și piper după gust.
Se prăjește în cuptorul preîncălzit timp de 30-40 de minute, până când sfecla este moale și aurie. Este o idee bună să amestecați sfecla din când în când în timpul coacerii, pentru ca aceasta să se gătească uniform.
Se servesc încă calde ca garnitură.