Sursa :: Africa Images from Canva
Sfeclă roșie prăjită
Este o rețetă simplă, dar foarte gustoasă, care păstrează dulceața naturală a sfeclei, în timp ce la coacere adaugă un strat minunat, caramelizat deasupra.
Ingrediente
- 4 ks Sfeclă roșie medie
- 2 Linguri Ulei de măsline
- sare și piper după gust
- 2 Linguri Oțet balsamic
- 2 Cuișoare Usturoi, zdrobit
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
Spălați bine sfecla și, dacă este necesar, îndepărtați orice punct rău. Lăsați pielița dacă este posibil - aceasta va ajuta sfecla să-și păstreze forma și aroma în timpul prăjirii și, de asemenea, se caramelizează mai bine în timpul prăjirii.
Dacă sfecla este mare, tăiați-o în jumătăți sau gălbenele. Sfecla mică poate fi lăsată întreagă.
Se amestecă usturoiul zdrobit cu uleiul de măsline, oțetul balsamic, sarea și piperul. Întindeți acest amestec uniform peste sfeclă.
Se prăjește în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ o oră, până când sfecla este moale și frumos caramelizată la suprafață.