Shakshuka (ouă poșate în sos de roșii)
Shakshuka este o mâncare nord-africană și din Orientul Mijlociu, care constă în ouă poșate într-un sos de roșii fiert la foc mic cu mirodenii. Este ușor, sănătos și se prepară în mai puțin de 30 de minute.
Ingrediente
- 2 linguri ulei măsline
- 1 ceapă
- 1 ardei gras roșu
- 4 căței usturoi
- 2 lingurițe ardei iute
- 1 linguriță chimen
- linguriță pudră chili
- 1 cutie roșii decojite
- 6 ou
- sare și piper după gust
- 1 legătură Coriandru
- 1 legătură Pătrunjel
Ultimele broșuri
Procedura
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați ardeiul gras tocat și ceapa și gătiți timp de 5 minute sau până când ceapa devine translucidă.
Sursa :: Youtube
Adăugați usturoiul și condimentele și gătiți încă un minut.
Turnați conserva de roșii și sucul în tigaie și sfărâmați roșiile cu ajutorul unei linguri mari. Se condimentează cu sare și piper și se aduce sosul la fierbere.
Sursa :: Youtube
Folosiți lingura mare pentru a face găuri mici în sos și plasați ouăle în fiecare găurică. Acoperiți tigaia și gătiți timp de 5-8 minute, sau până când ouăle sunt făcute după gustul dumneavoastră.
Sursa :: Youtube
Decorați cu coriandru și pătrunjel tocat.
Sursa :: Youtube