PUBLICITATE
Sirop de urzică
Siropul de urzică este o băutură excelentă pentru a te răcori în zilele fierbinți de vară. Are efecte benefice asupra sănătății și gustului.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
10
- 1 kg Urzică
- 1 l apă
- 500 g zahăr
- 1 ks lămâie
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
60 min.
1. Pasul
Culegeți urzică și clătiți-o bine sub apă curgătoare.
2. Pasul
Într-o oală mare turnați 1 litru de apă și adăugați urzică.
3. Pasul
Lăsați să fiarbă aproximativ 20 de minute.
4. Pasul
După gătire, strecurați amestecul printr-o sită densă sau un pânză, pentru a nu obține nicio impuritate în sirop.
5. Pasul
Adăugați amestecul înapoi în cratiță, adăugați zahărul și sucul de lămâie.
6. Pasul
Nu vă grăbiți, dar încălziți continuu amestecând până când zahărul se dizolvă.
7. Pasul
Când zahărul este complet dizolvat, siropul de urzică este gata.
8. Pasul
Turnați-l încă fierbinte în sticlele pregătite în prealabil și închideți bine.