PUBLICITATE

Sirop de urzică

Siropul de urzică este o băutură excelentă pentru a te răcori în zilele fierbinți de vară. Are efecte benefice asupra sănătății și gustului.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10
  • 1 kg Urzică Adăugat la
  • 1 l apă Adăugat la
  • 500 g zahăr Adăugat la
  • 1 ks lămâie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Culegeți urzică și clătiți-o bine sub apă curgătoare.

2. Pasul

Într-o oală mare turnați 1 litru de apă și adăugați urzică.

3. Pasul

Lăsați să fiarbă aproximativ 20 de minute.

4. Pasul

După gătire, strecurați amestecul printr-o sită densă sau un pânză, pentru a nu obține nicio impuritate în sirop.

5. Pasul

Adăugați amestecul înapoi în cratiță, adăugați zahărul și sucul de lămâie.

6. Pasul

Nu vă grăbiți, dar încălziți continuu amestecând până când zahărul se dizolvă.

7. Pasul

Când zahărul este complet dizolvat, siropul de urzică este gata.

8. Pasul

Turnați-l încă fierbinte în sticlele pregătite în prealabil și închideți bine.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou