PUBLICITATE
Sursa :: GRECLAURENTIU from Getty Images
Somon cu sos de roșii
Somon delicios la grătar cu sos de roșii, însoțit de legume la grătar și sos de roșii.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
4
- 4 bucată Fileuri de somon
- Sare, piper negru
- ulei de măsline
- 2 cuișoare Usturoi
- 1 bucată ceapă
- 1 poate Roșii
- 100 ml Vinuri albe
- 1 lingură Zahăr
- 1 lingură Busuioc uscat
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
60 min.
1. Pasul
Se condimentează somonul cu sare și piper și se lasă să se odihnească cel puțin 15 minute.
2. Pasul
Apoi se prăjește usturoiul și ceapa într-o tigaie încinsă cu puțin ulei de măsline, până când ceapa capătă o culoare aurie.
3. Pasul
Se adaugă conserva de roșii, vinul, zahărul și busuiocul. Se amestecă și se fierbe la foc mic cel puțin 10 minute pentru a combina aromele.
4. Pasul
Într-o a doua tigaie sau pe grătar, se rumenește somonul. Mai întâi timp de aproximativ 4 minute pe o parte, apoi întoarceți-l și gătiți-l încă 3 minute sau până se înmoaie.
5. Pasul
Așezați somonul finit pe o farfurie și serviți-l cu sos de roșii și legume.