Sursa :: phbcz from Getty Images
Sos de mărar cu carne și găluște
Sosul tradițional slovac de mărar cu carne este un fel de mâncare simplu și gustos, care poate fi pregătit pentru întreaga familie. Acest fel de mâncare se potrivește perfect cu diferite garnituri - ne place cu găluște.
Ingrediente
Carne
- 500 g carne de vită
- 1 ks The Onion
- 2 ks usturoi
- 2 ks morcovi
Sos
- 2 linguri unt
- 2 linguri făină autogresată
- 800 ml Supa
- 2 bal Mărar uscat
- 200 ml cremă de gătit
- 1 ks lămâie
- sare și piper
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi pregătim carnea. Într-o tigaie, topim untul, adăugăm ceapa și usturoiul tocate mărunt și le prăjim până se aurizează. Apoi adăugăm carnea de vită tăiată și o fripturăm pe fiecare parte și o lăsăm să se topească pentru un timp.
Sos - topim untul, adaugam faina si o prajim pana cand devine auriu. Apoi turnam supa si amestecam usor pentru a nu forma cocoloase.
Adăugăm mărar uscat, condimente și lăsăm totul să fiarbă împreună. Apoi adăugăm smântână pentru gătit și lăsăm sosul să se îngroașe.
La sfârșit, condimentăm sosul cu suc de lămâie, adăugăm carnea tocată și lăsăm totul să fiarbă pentru un timp, pentru ca aromele să se combine.
Servim cu găluște.