Sursa :: Tetiana_Chudovska from Getty Images
Sos de prune pentru carne
Sosul de prune pentru carne este excelent cu carne la grătar sau friptură. Este ușor, ușor acrișor și plin de aromă.
Ingrediente
- 500 g Prune proaspete
- 1 The Onion
- 2 Linguri Unt
- 1 Linguri făină
- 1 jrnicek Ape
- Sare, piper
- 1 Cană Creme
- 1 Lingura Zahăr
- 1⁄2 ks Suc de lămâie
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a vă spăla prunele și a le scoate sâmburii. Dacă folosiți prune pentru compot, asigurați-vă că le scurgeți în prealabil. Într-un ulcior, mixați prunele până obțineți un piure fin. Este absolut esențial să urmați acest pas, deoarece astfel obțineți textura potrivită pentru sos.
Apoi se încălzește untul într-o tigaie și se rumenește în el ceapa tocată. Apoi adăugați făina și amestecați până când se combină cu untul și ceapa într-un roux omogen.
Acum adăugați o cană de apă în tigaie și amestecați piureul de prune. Se aduce la fierbere și se lasă să bolborosească la foc mic timp de aproximativ 15 minute. Sosul ar trebui să se îngroașe.
Se condimentează sosul cu sare, piper, zahăr și suc de lămâie. La final, se amestecă smântâna. Vă recomand să gustați sosul în timpul gătitului și să adăugați condimente dacă este nevoie. La urma urmei, cu toții avem papile gustative diferite.
Și sosul este gata. Nu mai rămâne decât să îl serviți cu carnea preferată. Recomandarea mea personală este pieptul de pui la grătar marinat în ierburi, dar sosul de prune merge bine și cu alte tipuri de carne. Poftă bună!