PUBLICITATE

Sursa :: Tetiana_Chudovska from Getty Images

Sos de prune pentru carne

Sosul de prune pentru carne este excelent cu carne la grătar sau friptură. Este ușor, ușor acrișor și plin de aromă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Prune proaspete Adăugat la
  • 1 The Onion Adăugat la
  • 2 Linguri Unt Adăugat la
  • 1 Linguri făină Adăugat la
  • 1 jrnicek Ape Adăugat la
  • Sare, piper Adăugat la
  • 1 Cană Creme Adăugat la
  • 1 Lingura Zahăr Adăugat la
  • 12 ks Suc de lămâie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Începeți prin a vă spăla prunele și a le scoate sâmburii. Dacă folosiți prune pentru compot, asigurați-vă că le scurgeți în prealabil. Într-un ulcior, mixați prunele până obțineți un piure fin. Este absolut esențial să urmați acest pas, deoarece astfel obțineți textura potrivită pentru sos.

2. Pasul

Apoi se încălzește untul într-o tigaie și se rumenește în el ceapa tocată. Apoi adăugați făina și amestecați până când se combină cu untul și ceapa într-un roux omogen.

3. Pasul

Acum adăugați o cană de apă în tigaie și amestecați piureul de prune. Se aduce la fierbere și se lasă să bolborosească la foc mic timp de aproximativ 15 minute. Sosul ar trebui să se îngroașe.

4. Pasul

Se condimentează sosul cu sare, piper, zahăr și suc de lămâie. La final, se amestecă smântâna. Vă recomand să gustați sosul în timpul gătitului și să adăugați condimente dacă este nevoie. La urma urmei, cu toții avem papile gustative diferite.

5. Pasul

Și sosul este gata. Nu mai rămâne decât să îl serviți cu carnea preferată. Recomandarea mea personală este pieptul de pui la grătar marinat în ierburi, dar sosul de prune merge bine și cu alte tipuri de carne. Poftă bună!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou