Sursa :: vkuslandia from Getty Images
Sos de roșii sterilizat
Acest sos de roșii este ideal pentru lunile de iarnă, când roșiile proaspete nu sunt disponibile. În plus, acesta este un mod excelent de a utiliza excesul de roșii din recolta de vară.
Ingrediente
- 3 kg Roșii
- 2 ks ceapă
- 4 cuișoare Usturoi
- 3 ro zahăr
- 1 ro Sare
- 1 ks Ardei roșu
- 1⁄2 l oțet
Ultimele broșuri
Procedura
Curățați și tăiați legumele. Tăiați roșiile și ardeiul roșu în bucăți mici, ceapa și usturoiul mărunt.
În oală, căliți ceapa și usturoiul până devin transparente, adăugați roșiile, ardeiul, zahărul și sarea. Fierbeți la foc mediu timp de aproximativ 1 oră.
Adăugați oțetul după o oră și lăsați-l să fiarbă alte 30 de minute.
Mixați sosul gata făcut cu un blender de imersiune și umpleți-l încă fierbinte în borcane sterilizate. Închideți și lăsați să se răcească.
Verificați etanșeitatea capăcelor de pe borcane înainte de a le depozita într-un loc întunecat și răcoros.
Sterilizați sosul într-o baie de apă pentru o mai mare siguranță și durabilitate.