PUBLICITATE

Sursa :: vkuslandia from Getty Images

Sos de roșii sterilizat

Acest sos de roșii este ideal pentru lunile de iarnă, când roșiile proaspete nu sunt disponibile. În plus, acesta este un mod excelent de a utiliza excesul de roșii din recolta de vară.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 3 kg Roșii Adăugat la
  • 2 ks ceapă Adăugat la
  • 4 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 3 ro zahăr Adăugat la
  • 1 ro Sare Adăugat la
  • 1 ks Ardei roșu Adăugat la
  • 12 l oțet Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Curățați și tăiați legumele. Tăiați roșiile și ardeiul roșu în bucăți mici, ceapa și usturoiul mărunt.

2. Pasul

În oală, căliți ceapa și usturoiul până devin transparente, adăugați roșiile, ardeiul, zahărul și sarea. Fierbeți la foc mediu timp de aproximativ 1 oră.

3. Pasul

Adăugați oțetul după o oră și lăsați-l să fiarbă alte 30 de minute.

4. Pasul

Mixați sosul gata făcut cu un blender de imersiune și umpleți-l încă fierbinte în borcane sterilizate. Închideți și lăsați să se răcească.

5. Pasul

Verificați etanșeitatea capăcelor de pe borcane înainte de a le depozita într-un loc întunecat și răcoros.

6. Pasul

Sterilizați sosul într-o baie de apă pentru o mai mare siguranță și durabilitate.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou