PUBLICITATE
Sursa :: brazzo via GettyImages
Sos de vin alb cu pește sau fructe de mare
Acest sos de vin alb este un plus de rafinament care se potrivește perfect cu pește, fructe de mare și carne albă. Este ușor de preparat și adaugă o notă de eleganță și aromă oricărui fel de mâncare.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
4
- 250 ml vin alb
- 2 amendă Eșalotă tocată
- 200 ml Cremă
- 2 Tablespoon unt
- sare și piper
- 1 Linguriță suc de lămâie
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
20 min.
1. Pasul
Pentru rețeta de sos de vin alb, se topește untul într-o tigaie la foc mediu. Adăugați eșaloanele tocate și sotați-le până se înmoaie.
2. Pasul
Se toarnă vinul alb în tigaie și se mărește focul pentru a aduce la fierbere.
3. Pasul
Se reduce focul și se fierbe timp de 10 minute, până când vinul se reduce la jumătate.
4. Pasul
Adăugați smântâna și continuați să amestecați până când sosul începe să se îngroașe.
5. Pasul
Se asezonează sosul de vin alb cu sare, piper și suc de lămâie. Serviți sosul de vin alb fierbinte peste felul de mâncare ales.