Sursa :: Luiz Ribeiro for Freepik
Sos de vin roșu preparat simplu
Un sos aromatic, de un roșu profund, care se potrivește perfect cu diverse feluri de carne. Acest sos de vin roșu le va tăia cu siguranță respirația oaspeților dvs.
Ingrediente
- 2 Lingură ulei de măsline
- 1 mic Ceapă, tocată fin
- 2 Lingură piure de roșii
- 500 ml vin roșu
- 500 ml bulion de vită
- 2 Buchet Cimbru
- 1 Lista Dafin
- 1 Pinch sare
- 1 Pinch piper
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a pregăti sosul de vin roșu, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie adâncă sau o oală de dimensiune medie la foc mediu.
Adăugați ceapa și gătiți-o aproximativ 5 minute, până când se înmoaie și începe să se rumenească.
Adăugați pasta de tomate și gătiți-o timp de încă 2 minute.
Turnați vinul și lăsați-l să fiarbă. Reduceți căldura și lăsați vinul să fiarbă timp de aproximativ 10 minute, până se reduce la jumătate.
Adăugați supa, cimbrul, frunza de dafin, sarea și piperul. Lăsați sosul să fiarbă timp de 15 minute.
Scoateți cimbrul și frunza de dafin. Folosiți un blender sau o sită pentru a pasă și a netezi sosul.
Lăsați sosul de vin roșu să se reducă mai mult, dacă este necesar, până atinge consistența dorită. Ajustați gustul cu sare și piper suplimentar, dacă este necesar. Acest sos poate fi servit cu orice fel de mâncare, dar se potrivește cel mai bine cu carne, cum ar fi friptura.