PUBLICITATE

Sursa :: Luiz Ribeiro for Freepik

Sos de vin roșu preparat simplu

Un sos aromatic, de un roșu profund, care se potrivește perfect cu diverse feluri de carne. Acest sos de vin roșu le va tăia cu siguranță respirația oaspeților dvs.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 2 Lingură ulei de măsline Adăugat la
  • 1 mic Ceapă, tocată fin Adăugat la
  • 2 Lingură piure de roșii Adăugat la
  • 500 ml vin roșu Adăugat la
  • 500 ml bulion de vită Adăugat la
  • 2 Buchet Cimbru Adăugat la
  • 1 Lista Dafin Adăugat la
  • 1 Pinch sare Adăugat la
  • 1 Pinch piper Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Pentru a pregăti sosul de vin roșu, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie adâncă sau o oală de dimensiune medie la foc mediu.

2. Pasul

Adăugați ceapa și gătiți-o aproximativ 5 minute, până când se înmoaie și începe să se rumenească.

3. Pasul

Adăugați pasta de tomate și gătiți-o timp de încă 2 minute.

4. Pasul

Turnați vinul și lăsați-l să fiarbă. Reduceți căldura și lăsați vinul să fiarbă timp de aproximativ 10 minute, până se reduce la jumătate.

5. Pasul

Adăugați supa, cimbrul, frunza de dafin, sarea și piperul. Lăsați sosul să fiarbă timp de 15 minute.

6. Pasul

Scoateți cimbrul și frunza de dafin. Folosiți un blender sau o sită pentru a pasă și a netezi sosul.

7. Pasul

Lăsați sosul de vin roșu să se reducă mai mult, dacă este necesar, până atinge consistența dorită. Ajustați gustul cu sare și piper suplimentar, dacă este necesar. Acest sos poate fi servit cu orice fel de mâncare, dar se potrivește cel mai bine cu carne, cum ar fi friptura.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou