Sursa :: Kamra naydinov by Freepik
Speculoos parfait parfait desert de Crăciun
Acest parfait de speculoos este unul dintre deserturile mele preferate în perioada Crăciunului. Acesta combină aroma irezistibilă a speculoosului cu finețea unui parfait. Este destul de ușor de preparat și este întotdeauna un succes la întâlnirile familiei mele. Haideți să parcurgem împreună rețeta!
Ingrediente
- 200 g Biscuiți Speculoos
- 4 gălbenuș
- 100 g zahăr
- 1 Pachet zahăr vanilat
- 250 ml Cremă
- 2 Lingură Amaretto (opțional)
- 1 Priese Scorțișoară
- 1⁄2 Lingură de ceai cuișoare măcinate
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru rețeta de speculoos parfait, începeți prin a sfărâma biscuiții speculoos. Vă recomand să folosiți un robot de bucătărie pentru a obține o consistență fină. Dar îi puteți, de asemenea, zdrobi cu un ac de rulare, punând biscuiții într-o pungă de congelator pentru a preveni firimiturile inutile.
Într-un alt recipient, se amestecă gălbenușurile de ou, zahărul și zahărul vanilat. Bateți acest amestec cu un mixer până când devine alb și spumos.
Bateți frișca într-un castron separat până când devine tare. Este util să se răcească în prealabil crema, deoarece aceasta va fi mai bună.
Adăugați cu grijă smântâna la amestecul de gălbenușuri, de preferință în două reprize, și amestecați ușor pentru a menține consistența pufoasă.
Acum adăugați firimiturile de speculaas și, dacă doriți, amaretto. Adăugați condimente precum scorțișoara și cuișoarele pentru a adăuga o notă picantă.
Se toarnă amestecul într-o formă de pâine sau în forme rotunde individuale și se lasă să se întărească în congelator timp de cel puțin 4 ore.
Se lasă parfait-ul de speculoos să se dezghețe puțin înainte de servire și se servește cu câteva firimituri de speculoos și cacao deasupra. Bucurați-vă de desertul perfect de Crăciun!