Sursa :: CirclePS from Canva
Strudel de mere
Strudelul cu frunze de mere este un desert ceh popular, făcut din aluat pufos și umplut cu mere acrișoare. Se mai adaugă zahăr, scorțișoară și stafide. Acest desert este excelent cu ceai sau cafea.
Ingrediente
- 500 g Produse de patiserie pufoasă
- 1 kg Mere acrișoare
- 150 g Zahăr
- 1 Lingura Scorțișoară
- 1 ouă Pentru frecare
- 100 g Stafide
- Puțină făină pentru a întinde
- Zahăr pudră pentru presărat
Ultimele broșuri
Procedura
Se decojesc merele, se taie și se taie în bucăți mici. Se adaugă zahărul, scorțișoara și stafidele și se amestecă bine.
Se întinde foaia de pufuleți pe o suprafață presărată cu făină și se întinde într-o foaie subțire.
Se întinde umplutura pregătită peste aluat, lăsând aproximativ 1 cm liber.
Se unge aluatul cu ou bătut și se rulează cu grijă.
Se mai unge strudelul încă o dată cu ou, apoi se introduce în cuptorul preîncălzit și se coace la 180 de grade timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când devine auriu.
După ce strudelul s-a răcit, se presară cu zahăr pudră.