Sursa :: Pixabay: Einladung_zum_Essen
Supă de cartofi și dovleac - Rețetă de Agata
Această supă de cartofi și dovleac, blândă și delicioasă, te încălzește frumos, mai ales în sezonul rece. Am gătit rețeta de mai multe ori și am schimbat-o din nou și din nou - găsind de fiecare dată noi arome și condimente.
Ingrediente
- 500 g Dovleac Hokkaido
- 500 g Cartofi
- 1 dimensiune medie ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 l bulion de legume
- 2 Tablespoon ulei de măsline
- sare și piper după gust
- Smântână acră pentru a decora
Ultimele broșuri
Procedura
Se curăță dovleacul și cartofii de coajă și se taie în cuburi.
Sfatul meu: dovleacul Hokkaido are o coajă comestibilă, așa că nu trebuie să îl decojiți, ci doar să îl spălați.
Se taie mărunt ceapa și usturoiul. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare și se prăjește ceapa și usturoiul până când devin translucide.
Se adaugă dovleacul și cartofii și se sotează timp de aproximativ 5 minute. Această etapă ajută la intensificarea aromei legumelor. Adăugați stocul de legume și aduceți amestecul la fierbere. Apoi reduceți focul și fierbeți timp de aproximativ 20 de minute, până când legumele sunt moi.
Se pasează supa cu ajutorul unui blender de mână. Acest pas este foarte important pentru a obține o consistență perfectă, catifelată a supei. Aromatizați supa de cartofi și dovleac cu sare și piper și adăugați ierburi proaspete după gust. Serviți supa de cartofi și dovleac cu smântână.