Sursa :: juefraPhoto via Getty Images
Supa de conopidă și cartofi de toamnă
Această rețetă de supă de conopidă cu cartofi este una dintre supele mele preferate pentru sezonul rece. Am făcut această supă de nenumărate ori pentru familia mea și este întotdeauna o plăcere când gustul catifelat al supei este apreciat de toți. Rețeta este potrivită pentru vegetarieni.
Ingrediente
- 1 mare Conopidă cap de conopidă
- 5 mijloc Cartofi
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 l bulion de legume
- 200 ml Cremă
- sare și piper după gust
- Puțin unt pentru prăjit
- Pătrunjel proaspăt pentru a decora
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a face supa de conopidă și cartofi, începeți prin a curăța și tăia cartofii în cubulețe. Este important ca toți cartofii să aibă aproximativ aceeași mărime, astfel încât să se gătească uniform. Apoi, tăiați grosier conopida. Tocați fin ceapa și usturoiul.
Se încălzește untul într-o oală mare și se prăjește în el ceapa și usturoiul timp de aproximativ 2-3 minute, până când acestea devin translucide și fragede. Apoi adăugați cubulețele de cartofi și prăjiți-le timp de aproximativ 5 minute.
Acum adăugați conopida în oală. Turnați stocul de legume și aduceți supa la fierbere. Lăsați legumele să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 20-25 de minute, până când cartofii și conopida sunt moi.
Apoi, se pasează supa direct în oală. Vă recomand să folosiți un blender de mână pentru a obține o textură foarte cremoasă.
Acum adăugați smântâna și lăsați supa de conopidă și cartofi să fiarbă la foc mic încă 5 minute. Gustați supa și asezonați cu sare și piper, după caz.
La final, se servește supa de conopidă și cartofi în boluri. Ornați supa vegetariană ușoară cu pătrunjel tocat și savurați!