Sursa :: Saulich from Getty Images
Supa de cremă de broccoli fără făină
Adorăm această supă cremă de broccoli, mai ales pentru aroma sa delicată. Eu nu o îngroșez cu făină.
Ingrediente
- 1 bucată broccoli
- 1 bucată ceapă mare
- 2 cuișoare Usturoi
- 1 l Bulion de legume sau de pui
- 100 ml Frișcă
- sare și piper după gust
- 1 lingură Ulei de măsline
Ultimele broșuri
Procedura
Într-o tigaie preîncălzită la foc mediu, se prăjește ceapa și usturoiul tocate mărunt într-o lingură de ulei de măsline. După câteva minute, se adaugă broccoli tăiat în buchețele mai mici și se prăjește câteva minute până când devine auriu. Acest pas va da supei o aromă mai intensă.
Se toarnă bulionul peste legume și se fierbe la foc mic timp de aproximativ 15 minute, până când broccoli este fraged. Se asezonează cu sare și piper după gust.
Se amestecă supa cu un blender de imersie până la omogenizare. Dacă vă place o textură mai grosieră, nu este nevoie să mixați complet toate legumele. Uneori las câteva bucăți de broccoli, astfel încât acestea să apară ca "bucăți" în supă, ceea ce contribuie la aromă.
La final, se adaugă smântâna și se lasă să fiarbă timp de 2 minute.