PUBLICITATE

Sursa :: Lesyy from Getty Images

Supă de dovleac cu curry

Supă de dovleac cu curry și lapte de cocos, care este potrivită pentru masa de sărbători.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 ks Dovleac Hokkaido Adăugat la
  • 2 Linguri Ulei de măsline Adăugat la
  • 1 ks The Onion Adăugat la
  • 3 Cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 2 linguri condimente de curry Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • 400 ml Lapte de cocos Adăugat la
  • 1 litru Bulion de legume Adăugat la
  • Pentru decorare: Adăugat la
  • Semințe de dovleac Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

În primul rând, preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Se taie dovleacul în două și se scot semințele. Puteți păstra semințele pentru mai târziu și le puteți coace ca o garnitură gustoasă pentru supă. Apoi, tăiați jumătățile de dovleac în bucăți mai mici și aranjați-le pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt și stropiți-le cu ulei de măsline. Coaceți dovleacul timp de aproximativ 30 de minute, sau până când este moale.

2. Pasul

Între timp, se prăjește ceapa tocată într-o tigaie cu ulei de măsline. Când ceapa este aurie, adăugați pudra de curry și usturoiul zdrobit și mai prăjiți câteva minute. Aveți grijă să nu ardeți usturoiul - este mai bine să îl prăjiți la foc mai mic. Apoi adăugați dovleacul prăjit, laptele de cocos și bulionul. Lăsați totul să bolborosească la foc mediu timp de aproximativ 10 minute.

3. Pasul

Apoi se mixează supa până la omogenizare. La final, asezonați supa cu sare și piper.

4. Pasul

Serviți supa de dovleac caldă, presărată cu semințe de dovleac prăjite. Această supă este o mâncare excelentă pentru zilele răcoroase de toamnă.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou