Sursa :: Lesyy from Getty Images
Supă de dovleac cu curry
Supă de dovleac cu curry și lapte de cocos, care este potrivită pentru masa de sărbători.
Ingrediente
- 1 ks Dovleac Hokkaido
- 2 Linguri Ulei de măsline
- 1 ks The Onion
- 3 Cuișoare Usturoi
- 2 linguri condimente de curry
- sare și piper după gust
- 400 ml Lapte de cocos
- 1 litru Bulion de legume
- Pentru decorare:
- Semințe de dovleac
Ultimele broșuri
Procedura
În primul rând, preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Se taie dovleacul în două și se scot semințele. Puteți păstra semințele pentru mai târziu și le puteți coace ca o garnitură gustoasă pentru supă. Apoi, tăiați jumătățile de dovleac în bucăți mai mici și aranjați-le pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt și stropiți-le cu ulei de măsline. Coaceți dovleacul timp de aproximativ 30 de minute, sau până când este moale.
Între timp, se prăjește ceapa tocată într-o tigaie cu ulei de măsline. Când ceapa este aurie, adăugați pudra de curry și usturoiul zdrobit și mai prăjiți câteva minute. Aveți grijă să nu ardeți usturoiul - este mai bine să îl prăjiți la foc mai mic. Apoi adăugați dovleacul prăjit, laptele de cocos și bulionul. Lăsați totul să bolborosească la foc mediu timp de aproximativ 10 minute.
Apoi se mixează supa până la omogenizare. La final, asezonați supa cu sare și piper.
Serviți supa de dovleac caldă, presărată cu semințe de dovleac prăjite. Această supă este o mâncare excelentă pentru zilele răcoroase de toamnă.