Sursa :: Ewgenija_s from Canva
Supă de dovleac Hokkaido
Supa cremoasă de dovleac Hokkaido este o rețetă clasică de supă de toamnă, plină de arome îndrăznețe și de o frumoasă culoare portocalie. Este felul de mâncare perfect pentru încălzirea perfectă în zilele reci de toamnă.
Ingrediente
- 1 ks Dovleac mic Hokkaido
- 1 ks ceapă mare
- 2 Cuișoare Usturoi
- 1 Linguri Ulei de măsline
- 1 Lingura Săruri
- 1⁄2 linguri Piper măcinat
- 1 Lingura scorțișoară măcinată
- 1⁄2 linguri Nucșoară măcinată
- 1 l Bulion de legume
- 200 ml Creme
Ultimele broșuri
Procedura
Se spală dovleacul, se scot semințele și se taie în bucăți mai mici. Se curăță și se taie ceapa și usturoiul.
Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie și se prăjește ceapa până când devine aurie. Se adaugă usturoiul și se prăjește încă câteva minute.
Adăugați dovleacul și toate condimentele în tigaie, amestecați și fierbeți la foc mic timp de 10 minute sub capac.
Se adaugă stocul de legume, se amestecă și se mai fierbe încă 20 de minute, până când dovleacul se înmoaie complet.
Apoi se amestecă totul până se obține o supă omogenă și se adaugă smântâna.