Sursa :: Pixabay : makafood
Supă de pui rapidă împotriva răcelii în 30 de minute
Supa de pui este un adevărat clasic. În copilărie, am mâncat-o întotdeauna când nu mă simțeam bine. De atunci, a devenit o masă esențială pentru mine, mai ales în sezonul rece. Am făcut această rețetă de nenumărate ori, reducând timpul de preparare la strictul necesar - perfectă pentru cei dintre noi care nu dispunem de timp, dar care vor totuși să se bucure de o masă caldă, gătită acasă.
Ingrediente
- 500 g File de piept de pui
- 2 scavenger
- 1 Rod praz
- 2 ceapă
- 1 Cățel de usturoi
- 1 Linguriță ulei de măsline
- 1 l bulion de pui
- Sare și piper pentru a condimenta
- 1 Confederația Pătrunjel
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru rețeta "Supă rapidă de pui", mai întâi se taie pieptul de pui în cubulețe mici. Vă recomand să luați pieptul de pui de la măcelărie în momentul în care este sacrificat, pentru a fi siguri că este proaspăt.
Se taie morcovii, prazul, ceapa și usturoiul. Mie îmi place să tocesc grosier legumele, îi conferă supei textură și o notă rustică.
Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare și se prăjesc bucățile de pui în el până când devin aurii. Prăjirea puiului conferă supei un plus de savoare.
Adăugați legumele și prăjiți-le timp de aproximativ 5 minute.
Se toarnă apoi stocul de pui și se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se fierbe timp de 15 minute. Bulionul de pui poate fi cumpărat gata preparat sau poate fi făcut din bulion de pui gătit în casă.
Se condimentează cu sare și piper, se adaugă pătrunjelul tocat fin și se amestecă bine. Nu adăugați pătrunjelul prea devreme, altfel își va pierde aroma proaspătă.
Serviți imediat supa rapidă de pui și savurați! Bagheta proaspătă este un acompaniament excelent.