Sursa :: ninafirsova from Canva
Supă de pui
Supa de pui este parte integrantă a prânzului de duminică la noi acasă. Este o rețetă tradițională cehă pe care am învățat-o de la bunica mea.
Ingrediente
- 1 Complet pui
- 3 ks Morcovi
- 2 ks Pătrunjel
- 1 ks țelină
- 1 ks The Onion
- 3 Cuișoare Usturoi
- 1 Lingura Boabe întregi de piper
- 2 ks frunze de dafin
- sare
- 100 g Tăiței
Ultimele broșuri
Procedura
Se spală puiul și se pune într-o oală mare. Se acoperă cu apă astfel încât puiul să fie scufundat. Se aduce la fierbere și se fierbe la foc mic până când carnea începe să se desprindă de oase. Acesta este un pas necesar pentru a vă asigura că supa va avea toată aroma puiului.
Se curăță și se taie în cubulețe morcovii, pătrunjelul, țelina și ceapa. Se curăță usturoiul de coajă. Când puiul este gata, scoateți-l din oală și adăugați în bulion legumele pregătite, usturoiul întreg, piperul și foile de dafin. Se fierbe la foc mic timp de aproximativ 1 oră.
Între timp, lăsați puiul să se răcească și apoi curățați-l de piele și oase. Tăiați carnea în bucăți mici. Aruncați oasele și pielea.
După ce legumele au fiert, adăugați puiul și tăițeii în oală. Se condimentează supa cu sare după gust și se lasă să fiarbă încă 15 minute, până când tăițeii sunt moi.
Iar la sfârșit, doar serviți supa. Această supă este perfectă ca un fel de mâncare de sine stătător sau ca aperitiv înainte de felul principal.