Sursa :: NRedmond from Getty Images Signature
Supă de roșii din roșii proaspete
O supă gustoasă și răcoritoare, care este prânzul proaspăt perfect. Roșiile proaspete, baza acestei supe, oferă un gust excelent și inconfundabil.
Ingrediente
- 1 kg roșii proaspete
- 1 bucată ceapă mare
- 2 cuișoare usturoi
- 2 ro ulei de măsline
- 1 lingură zahăr
- 1 bucată frunză de dafin
- 1⁄2 linguri piper negru măcinat
- 2 linguri sare
- 1 l supă de legume
Ultimele broșuri
Procedura
Clătim roșiile, le tăiem în sferturi și îndepărtăm miezul. Curățăm ceapa și usturoiul și le tăiem mărunt.
Încălzim uleiul de măsline în tigaie. Adăugăm ceapa și usturoiul și le prăjim până când încep să-și schimbe culoarea.
Adăugăm roșii, zahăr, foi de dafin, sare și piper negru. Amestecăm până când roșiile se descompun și eliberează suc.
Umplem cu supă de legume. Dacă nu avem supă pregătită, putem folosi și apă.
Fierbem supa până se înmoaie, aproximativ 30 de minute la foc moderat.
Îndepărtăm frunza de dafin și mixăm supa cu un mixer de imersie până devine netedă.
Putem servi supa singură sau decorată cu legume, ierburi sau crutoane.