Sursa :: wmaster890 from Getty Images
Supă de sparanghel cu smântână
Supă gustoasă de sparanghel cu smântână, pe care o puteți găti într-o oră.
Ingrediente
- 500 g Sparanghel
- 1 ks The Onion
- 2 cuișoare Usturoi
- 50 g Unt
- 1 l Bulion de legume
- Sare, piper negru proaspăt măcinat
- 250 ml Cremă de gătit
- nucșoară
Ultimele broșuri
Procedura
Se curăță sparanghelul și se taie în bucăți mai mici. Se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul. Nu uitați că atunci când tăiați ceapa, încercați să nu tăiați partea de rădăcină a cepei, pentru ca aceasta să nu se rupă în bucăți.
Se topește untul într-o tigaie, se adaugă ceapa și usturoiul și se prăjesc până devin aurii.
Adăugați sparanghelul și mai fierbeți puțin. Din experiența mea vă pot spune că fierberea sparanghelului face ca această supă să fie și mai bună.
Se toarnă bulionul, se asezonează cu sare și piper și se fierbe aproximativ 20 de minute.
Se mixează supa, se adaugă smântâna, se adaugă nucșoară după gust și se lasă să mai fiarbă puțin.
Înainte de servire, se ornează supa cu o bucată de sparanghel fiert.