Sursa :: atlasstudio from Canva
Supă de urzici
Supa de urzici este una dintre cele mai sănătoase, dar și cele mai simple mâncăruri din lume.
Ingrediente
- 300 g Frunze tinere de urzică
- 1 buc ceapă mare
- 2 dinți Usturoi
- 1 morcov
- 1 Pătrunjel
- 11⁄2 litri Bulion de legume sau de carne
- 2 linguri Ulei
- 2 linguri Unt
- Sare, piper după gust
Ultimele broșuri
Procedura
Înainte de a începe, nu uitați să pregătiți urzica în mod corespunzător - trebuie să fie bine clătită și apoi scaldată cu apă clocotită pentru a scăpa de efectul de arsură. Folosiți mănuși pentru a nu vă arde.
Într-o oală mare, se încinge uleiul și se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt. Se prăjește până se înmoaie.
Adăugați morcovii și pătrunjelul tocat și mai prăjiți câteva minute. Acest lucru va spori cu siguranță aroma supei.
Acum adăugați urzica. Fierbeți la foc mic acoperit până se înmoaie.
Se toarnă bulionul peste tot, se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se lasă să fiarbă timp de aproximativ 15 minute.
La final, se adaugă untul pentru a da savoare și se mixează supa până la omogenizare. Se asezonează cu sare și piper.