Sursa :: ivanmateev from Getty Images Signature
Tagliatelle cu broccoli
Tagliatelle cu broccoli este una dintre mâncărurile mele preferate. Pregătesc adesea acest fel de mâncare pentru familia mea la cină. În plus, este un fel de mâncare vegetariană și sănătoasă, așa că va fi pe placul chiar și al celor mai pretențioși gurmanzi! Modul în care pasta și broccoli creează împreună o armonie de gust este cu adevărat de neuitat.
Ingrediente
- 400 g tagliatelle
- 1 buc Broccoli mare
- 3 dinți Usturoi
- 100 ml Uleiuri de măsline
- 1⁄4 lingurițe Săruri
- 1⁄4 lingurițe piper
- 100 g brânză parmezan
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a găti pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Nu uitați că tagliatellele trebuie să fie al dente pentru a nu deveni prea moi când adăugați sosul. Aceasta este cheia succesului acestui fel de mâncare.
Între timp, se scaldă broccoli cu apă clocotită și se împarte în buchețele mici. Vă recomand să nu tăiați broccoli în bucățele prea mici, deoarece acestea pot deveni prea moi și își pot pierde aroma.
Puneți 100 ml de ulei de măsline într-o tigaie, adăugați cățeii de usturoi presați și prăjiți la foc mediu timp de un minut. Aveți grijă ca usturoiul să nu se rumenească prea mult, deoarece poate deveni amar.
Adăugați buchețelele de broccoli, împărțite în buchețele, sare și piper. Se prăjește timp de 5 minute la foc mediu.
Adăugați tagliatellele fierte la broccoli în tigaie, amestecând ușor. Adăugați brânza parmezan rasă și amestecați ușor.
Serviți tagliatellele cu broccoli fierbinți. Uleiul de soia, usturoiul și brânza parmezan adaugă o aromă extraordinară întregului preparat. Eu servesc foarte des acest fel de mâncare cu pâine proaspătă și crocantă pentru a garnisi aromele și a adăuga noi gusturi. Încercați-l, cu siguranță o să vă placă!