Tarta de brânză răzuită luminată
Probabil că mulți dintre voi cunosc rețeta de tartă cu brânză răzuită. Dar ce-ar fi să facem și acest clasic un pic mai special. Folosind aluat deschis la culoare în loc de aluat de cacao, adăugând fructe și făcându-l într-o versiune un pic mai sănătoasă.
Ingrediente
Des
- 150 g Faina de spelta neteda
- 100 g De făină de speltă integrală
- 100 g Alune prăjite
- 50 g Am folosit proteina cu gust de biscuiți
- 80 g îndulcitor xylitol
- 2 gălbenuș
- 100 g unt
- 100 ml lapte
- 1 Articolul Scorțișoară
- 1 linguriță praf de copt
- ciupitură Sare
Umplutura
- 500 g brânză de vaci cu cocoloașe
- 250 g Brânză de vaci fină
- 2 albușuri de ou
- 30 g Proteina cu vanilie sau îndulcitor
- 1 lingură Cojoc de aur (pulbere)
- 15 g Aromă Flavdrops
- 1 ks Zahăr vanilat
- aromă de vanilie
- Căpșuni și afine
- Feliile de migdale
Ultimele broșuri
Procedura
Amestecăm ingredientele pentru aluat și formăm aluatul. Putem face acest lucru în mod tradițional, cu mâna. Apoi îl lăsăm să se odihnească cel puțin jumătate de oră în congelator.
Pe umplutura batem albușurile. Amestecăm grâul auriu și proteina într-un pic de apă. Apoi, amestecăm toate ingredientele pentru umplutură.
Aluatul răcit îl împărțim în 2 părți.
Pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, radeți grosolan o porțiune de aluat.
Îl umplem cu umplutură.
Pe umplutura adăugăm fructe.
Răzuim partea rămasă de aluat deasupra.
Am presărat vârful cu feliuțe de migdale.
Coacem la o temperatură de 170 de grade aprox. 45min.