PUBLICITATE

Sursa :: imrandk for Freepik

Tefteli - chiftele rusești

Tefteli este un fel de mâncare tradițional rusesc din carne tocată, ușor de preparat și delicios de aromat. Aceste chiftele sunt gătite în sos de roșii și pot fi servite cu orez sau piure de cartofi.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4

Pentru chifteluțe

  • 500 g carne de vită tocată Adăugat la
  • 1 Bucată Ceapă, rasă Adăugat la
  • 2 Bucată Căței de usturoi, tocați Adăugat la
  • 2 Lingură pesmet Adăugat la
  • 1 Ouă ou Adăugat la
  • 1 Linguriță sare Adăugat la
  • 12 Linguriță piper Adăugat la

Pentru sos

  • 1 Poate Bucăți de roșii (400g) Adăugat la
  • 1 Bucată Ceapă, tocată Adăugat la
  • 2 Bucată Căței de usturoi, tocați Adăugat la
  • 1 Lingură zahăr Adăugat la
  • 1 Linguriță sare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

1. Pentru rețeta de chiftele, amestecați într-un bol carnea tocată de vită, ceapa rasă, usturoiul tocat, pesmetul, oul, sarea și piperul. Formați din acest amestec chiftele de aproximativ 4 cm în diametru.

2. Pasul

2. Prăjiți chiftelele într-o tigaie cu un pic de ulei până devin maro pe toate părțile. Scoateți-le din tigaie și puneți-le deoparte.

3. Pasul

3. Pentru sos, căliți ceapa tocată și usturoiul în aceeași tigaie, până devin transparente. Adăugați apoi bucățile de roșii, zahărul și sarea și lăsați sosul să fiarbă timp de 10 minute.

4. Pasul

4. Puneți chiftelele înapoi în sos și lăsați-le să fiarbă timp de 20 de minute, până când sunt gătite complet.

5. Pasul

5. Serviți tefteli cu orez sau piure de cartofi. Poftă bună!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou