Sursa :: LauriePatterson via iStockPhotos
Tigaie de cartofi cu cartofi de inimă
Acesta este un fel de mâncare consistent și sățios pe care îl fac adesea când am o abundență de cartofi. Carnea tocată se amestecă minunat cu cartofii prăjiți crocanți, iar niște arpagic proaspăt completează la final. Este un preparat clasic simplu care este întotdeauna un succes, fie acasă, cu prietenii sau chiar la petreceri.
Ingrediente
- 500 g Carne tocată, de vită sau amestec
- 1 kg Cartofi
- 1 mare ceapă
- 2 căței de usturoi
- 2 Tablespoon ulei de măsline
- sare și piper după gust
- 1 Linguriță Ardei
- 100 g cremă de brânză
- Ceva arpagic pentru a decora
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a prepara rețeta de tocăniță de cartofi, mai întâi se curăță cartofii și se taie în cuburi. Se toacă mărunt ceapa și usturoiul.
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare. Se sotează ceapa și usturoiul până când devin translucide și apoi se adaugă carnea tocată. Este important să prăjiți bine carnea tocată până când nu mai este roz - amestecând regulat pentru a evita formarea de cocoloașe sau arderea.
Acum adăugați cartofii tăiați în cubulețe. Se amestecă totul bine și se acoperă tigaia. Gătiți cartofii timp de 20-25 de minute la foc mediu, până când sunt moi. Amestecați din când în când pentru a vă asigura că nu se arde nimic.
Se asezonează cu sare, piper și paprika și se amestecă cu crema de brânză pentru a face amestecul mai cremos. Se mai fierbe câteva minute până când totul este bine încălzit.
Înainte de a servi, se ornează tigaia cu tocătură de cartofi cu arpagic proaspăt. Poftă bună!