PUBLICITATE

Sursa :: AlexandrErin for Pixabay

Tigaie de tocăniță de tăiței sănătoasă

Acest fel de mâncare este un adevărat clasic în casa mea! Combinația de carne tocată consistentă și tăiței savuroși face din acest fel de mâncare o adevărată mâncare reconfortantă. Prăjirea cărnii tocate înainte de a găti tăițeii conferă felului de mâncare o aromă unică și consistentă pe care toată familia o va îndrăgi.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 400 g Carne tocată de vită Adăugat la
  • 300 g Paste (de preferință scurte, cum ar fi fusilli sau penne) Adăugat la
  • 1 ceapă Adăugat la
  • 2 căței de usturoi Adăugat la
  • 1 Ardei Adăugat la
  • 400 g Roșii (proaspete sau la conservă) Adăugat la
  • 2 Tablespoon piure de roșii Adăugat la
  • 1 Linguriță sare Adăugat la
  • 12 Linguriță piper Adăugat la
  • 1 Linguriță Paprika afumată Adăugat la
  • 1 Tablespoon ulei de măsline Adăugat la
  • Busuioc proaspăt (opțional) Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Pentru a pregăti tigaia de paste tocate, gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Vă recomand să gătiți pastele al dente, deoarece acestea vor continua să se gătească în tigaie.

2. Pasul

În timp ce se fierb pastele, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adăugați carnea de vită tocată și prăjiți-o, amestecând frecvent, până când se rumenește complet.

3. Pasul

Adăugați ceapa și usturoiul tocate la carnea tocată din tigaie. Se rumenește timp de 2-3 minute, până când ceapa se rumenește ușor.

4. Pasul

Acum adăugați ardeii tăiați și prăjiți-i încă 2-3 minute.

5. Pasul

Acum adăugați pasta de roșii în tigaie și prăjiți-o scurt, apoi adăugați roșiile. Prăjiți mai întâi pasta de roșii, aceasta intensifică cu adevărat aroma.

6. Pasul

Se asezonează totul cu sare, piper și paprika afumată. Se adaugă puțină apă, nu trebuie să fie prea uscat.

7. Pasul

Lăsați amestecul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute.

8. Pasul

Adăugați pastele fierte în tigaie și amestecați bine pentru ca pastele să poată absorbi sosul.

9. Pasul

Se servesc pastele pe farfurii, se presară puțin busuioc dacă se dorește și se servesc calde.

10. Pasul

Această rețetă este ideală pentru zilele în care doriți să pregătiți rapid și ușor o cină consistentă și satisfăcătoare. Poftă bună!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou