PUBLICITATE

Sursa :: Yotka from Getty Images

Tinctură de gutui pe moonshine

Sunt un mare iubitor de lichioruri de casă. Pregătesc această tinctură de gutui în fiecare an, toamna, când gutuile sunt cele mai gustoase și mai aromate. Lichiorul este dulce și ușor acrișor.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
1
  • 1 kg Cozonac Adăugat la
  • 1 litru Moonshine Adăugat la
  • 500 grame Zahăr Adăugat la
  • 1 buc baton de vanilie Adăugat la
  • 112 litri Ape Adăugat la
  • Coajă de lămâie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Se spală bine gutuile, se taie în două și se îndepărtează cuiburile de semințe. Apoi tăiați-i în bucăți mici.

2. Pasul

Puneți cozonacul într-o oală mare, turnați 1,5 litri de apă, adăugați zahărul, batonul de vanilie și coaja de lămâie și fierbeți la foc mic timp de aproximativ 40 de minute, până când fructele se înmoaie și își eliberează sucul.

3. Pasul

După acest timp, se răcește amestecul de fructe și se strecoară printr-o sită sau o cârpă groasă pentru a scăpa de eventualele pielițe rămase.

4. Pasul

Adăugați moonshine la sucul rezultat, amestecați și transferați-l într-un borcan mare sau într-o sticlă.

5. Pasul

Păstrați tinctura într-un loc răcoros și întunecat timp de aproximativ 2-3 luni, agitând borcanul din când în când.

6. Pasul

După acest timp, se toarnă lichiorul în sticle. Gata! Îl putem servi și ne putem bucura de gustul său unic.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou